Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Балсами за устни

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Балсамите за устни са восъкоподобно вещество, което се прилага локално върху устните за овлажняване и облекчаване на напукани или сухи устни, ъглови хейлити, стоматити или херпес. Балсамът за устни често съдържа пчелен восък или карнаубски восък, камфор, цетилов алкохол, ланолин, парафин и вазелин, наред с други съставки. Някои сортове съдържат багрила, аромат, фенол, салицилова киселина и слънцезащитни продукти.

 

Основната цел на балсама за устни е да осигури оклузивен слой върху повърхността на устните, за да запечата влагата в устните и да ги предпази от външно излагане. Сухият въздух, ниските температури и вятърът имат изсушаващ ефект върху кожата, като премахват влагата от тялото. Устните са особено уязвими, тъй като кожата е толкова тънка и по този начин те често са първите, които показват признаци на сухота. Оклузивните материали като восъци и вазелин предотвратяват загубата на влага и поддържат комфорта на устните, докато ароматизанти, оцветители, слънцезащитни продукти и различни медикаменти могат да осигурят допълнителни, специфични ползи. Балсам за устни може да се прилага там, където с пръст се нанася върху устните, или в тубичка в стил червило, от която може да се нанася директно. Балсамът за устни е пуснат на пазара през 1880-те от Чарлз Браун Флит.

 

Ето някои от най-добрите балсами.

 

Teoxane Скулптуриращ серум за устни [3D] Lip

Устните са ревитализирани, бръчките и линиите в зоната са омекотени. Контурът е oформен, а обемът е по-изразителен.

 

Medik8 - London Балсам за устни Mutiny

Балсам- гел, който подхранва устните в дълбочина на основата на естествен подхранващ сквалан, а не на вазелин. Заздравява липидната бариера на устните и им доставя кадифена мекота.

 

FILORGA Балсам и олио в 1 за устните NUTRI FILLER LIPS

Уникална променяща се текстура – подхранващ балсам, който се трансформира в нежно омекотяващо олио при допир с кожата. Немазна текстура.

 

Балсам за устни Bamboostick Кокос